Muita hyviä palveluita


Täällä on listattu joitakin muita hyviä palveluita, jotka auttavat sinua säilyttämään vähän yksityisyyttäsi. Me emme ole missään tekemisissä näiden (tai muidenkaan) palveluiden kanssa, mutta pidämme niistä niin paljon, että haluamme tuoda ne esiin tällä sivustolla.

Opera

Opera web-selain on tehty saman koodin pohjalta, kuin Googlen chrome selain. Se toimi nopeasti ja sillä on kiva ja pelkistetty käyttöliittymä. Se ei kerro Googlelle missä olet käynnyt (toisin kuin Chrome), ja siinä on sisäänrakennettu mainostenesto ja mahdollisuus käyttää välityspalvelinta (jota he kutsuvat VPN:ksi.) tehostamaan yksityisyyden suojaa. Käytä Operaa, tai vanhaa kunnon Firefoxia, joidenkin laajennusten kanssa, kuten Adblock, pitääksesi roskat poissa koneeltasi.
lahjalista toivelista wishsimply muita hyviä palveluita opera

Brave

Brave on web selain, joka on rakennettu Googlen selainmoottorin päälle, mutta joka ei lähetä tietoja Googlelle. Brave selaimen on kehittänyt Mozillan entinen pääjohtaja. Brave selaimen uusia ideoita ovat mm. ei-jäljittävät mainokset, mikromaksut/juomarahojen antaminen, Tor tila ja IPFS yhteys. Koodi on saatavissa git hubista.
lahjalista toivelista wishsimply muita hyviä palveluita brave browser

DuckDuckGo

Duckduckgo hakukone on ollut olemassa jo vuosia ja se on kasvanut joka vuosi. Se käyttää pääasiassa taustalla Microsoftin Bing hakukonetta, mutta se peittää siltä sinun käyttösi, ja DuckDuckGo ei myöskään itse jäljitä sinua. He tekevät myös hienoa työtä lahjittamalla joka vuosi pienen osuuden firman tuloista erilaisille avoimen lähdekoodin projekteille jotka edistävät yksityisyyttä ja/tai turvallisuutta.
lahjalista toivelista wishsimply muita hyviä palveluita duckduckgo

StartPage

StartPage saattaa olla vähän outo nimi hakukoneelle, mutta se on erinomainen palvelu. Käytännössä se antaa sinun käyttää Googlen hakukonetta, mutta ei kerro Googlelle, että sinä käytit sitä. Yritys tämän palvelun takana on Hollannista ja se on saannut Euroopan yksityisyys palkinnon (European Privacy Seal) sisarpalvelustaan ixquick (, joka on samantapainen kuin DuckDuckGo). Palveluiden käyttö on kasvanut vuosia tasaisesti.
lahjalista toivelista wishsimply muita hyviä palveluita startpage

Qwant

Qwant on toinen hakukone (täysin uusi ja Eurooppalainen/Ranskalainen), joka ei myöskään jäljitä sinun hakujasi. Sen hakutietokanta ei ole vielä yhtä laaja, kuin Googlen, mutta peruskäytössä se on ihan hyvä. Käypä vilkasemassa sitä.
lahjalista toivelista wishsimply muita hyviä palveluita qwant

Jitsi

Jitsi on ilmainen vapaan lähdekoodin videoneuvottelu ohjelmisto korvaamaan Teams/Skype, Zoom tai Google meet. Ei mainoksia ja hyvä kuvanlaatu. Päästä-päähän salaus. Työpöydän jako ja keskustelut. Olemme käyttäneet sitä jo melkein 10 vuotta! Tutustusiihen!
lahjalista toivelista wishsimply muita hyviä palveluita jitsi

uBlock Origin

uBlock Origin on selaimen lisäosa, joka on saatavilla useisiin web selaimiin. uBlock origin estää enemmän haitallisia sisältöjä, kuin vain mainoksia, ja on siksi parempi, kuin alempana suositeltu mainosten estäjä. Se on myös täysin avointa lähdekoodia ja sitä voi muokata tarpeen mukaan.
lahjalista toivelista wishsimply muita hyviä palveluita ublock origin

Privacy Badger

Privacy Badger on selain laajennus (browser plugin) EFFiltä, joka yrittää estää automaattisesti (ei tarvitse mitään asetuksia) erilaisten kolmansien osapuolien jäljityksen ja profiloinnin web selailussasi. Kolmansien osapuolien jäljityksen estäminen tarkoittaa siis, että sivustot, joilla et vieraile eivät saa tietoon, että missä olet käynnyt.
lahjalista toivelista wishsimply muita hyviä palveluita privacy badger

Adblock Plus

Adblock Plus on selain laajennus (browser plugin) estämään mainoksia (Bannereita, Video mainoksia, ja ponnahdusikkunoita) webbi sivuilla, ja myös mahdollisti haittaohjelmia. Adblock Plus on maailman eniten ladattu selainlaajennus. Se on myös avointa lähdekoodia.
lahjalista toivelista wishsimply muita hyviä palveluita adblock plus

Telegram

Telegram on turvallinen ja suosittu pikaviestin. Kuten WhatsApp, mutta sinun yhteystietojasi tai viestejäsi ei käytetä edistämään yhden tahon kaupallista toimintaan, tai yhdysvaltojen hallituksen tiedonkeruuta. Se on myös ilmainen (ja puolittain avointa lähdekoodia), joten vaihdappa siihen! :)
lahjalista toivelista wishsimply muita hyviä palveluita signal

Signal

Signal on toinen pikaviestintäsovellus. Siinä on oletuksena vahva päästä-päähän salaus, ja sen takana olevat ihmiset näyttävät ohjaavan sitä oikeaan suuntaan vaikka eivät toimi kovin hyvin avoimen lähdekoodin yhteisön kanssa. Tällä hetkellä Signal sovelluksen käyttäjäkunta on noin kymmenesosa Telegrammin käyttäjäkunnasta.
lahjalista toivelista wishsimply muita hyviä palveluita signal

OpenStreetMap

Open Street map on mahtava vaihtoento Googlen kartoille, jos haluat löytää paikkoja tai kulkureittejä. Pääkaupunkiseudun reittiopas käyttää muunmuassa sitä karttaa. Siellä ei ole satelliitikuvia tai kaikkia muita juttuja, mitä Googlen kartoissa on, mutta joissakin paikoissa se on jopa tarkempi. Se ei myöskään jäljitä sinua. OpenStreetMapin takana on Iso-Britannissa toimiva voittoatavoittelematon yhdistys. Kokeile heidän karttapalvelua.
lahjalista toivelista wishsimply muita hyviä palveluita osmf

Bitwarden

Bitwarden on salasanojen hallinta ja säilytys ohjelma/palvelu. Se salaa salasanasi sinun laitteessa (eikä vain heidän palvelussaan). Se on myös täysin avointa lähdekoodia joten halutessasi voit laittaa oman palvelun pystyyn. Bitwarden tarjoaa myös rajoitettua palvelua ilmaiseksi.
lahjalista toivelista wishsimply muita hyviä palveluita bitwarden

NextCloud

Nextcloud on sinun oma tietovarasto. Omista itse tietosi, ja jaa sitä kuten itse haluat. Kalenterit, yhteystiedot, kuvat, musiikkitiedostot, videot, jne. Pyöritä sitä itse, tai hanki se palveluna. Jotkin palveluntarjoajat tarjoavat pieniä paketteja ilmaiseksi ja isompia paketteja alhaiseen hintaan (kuten esim. theGood.cloud, OwnDrive, or hosting.de).
lahjalista toivelista wishsimply muita hyviä palveluita nextCloud

Framasoft

Framasoft on voittoa tavoittelematon koulutusorganisaatio Ranskasta. Heillä on mainosvapaita, rekisteröintivapaita, ja yksityisyyttä kunnioittavia kopioita monista suosituista pienistä sovelluksista, kuten Framadate korvaamaan suosittua Doodlea, jolla voi sopia yhteisiä palaveriaikoja. Katso, mitä kaikkia sovelluksia heilläheillä on tarjolla.
lahjalista toivelista wishsimply muita hyviä palveluita framasoft
Käyttämällä tätä palvelua hyväksyt sen käyttö- ja yksityisyydensuojaehdot. © 2013-2019. Iteco Oy. Kaikki oikeudet varataan.