Muita hyviä palveluita


Täällä on listattu joitakin muita hyviä palveluita, jotka auttavat sinua säilyttämään vähän yksityisyyttäsi. Me emme ole missään tekemisissä näiden (tai muidenkaan) palveluiden kanssa, mutta pidämme niistä niin paljon, että haluamme tuoda ne esiin tällä sivustolla.

Opera

Opera web-selain on tehty saman koodin pohjalta, kuin Googlen chrome selain. Se toimi nopeasti ja sillä on kiva ja pelkistetty käyttöliittymä. Se ei kerro Googlelle missä olet käynnyt (toisin kuin Chrome), ja siinä on sisäänrakennettu mainostenesto ja mahdollisuus käyttää välityspalvelinta (jota he kutsuvat VPN:ksi.) tehostamaan yksityisyyden suojaa. Käytä Operaa, tai vanhaa kunnon Firefoxia, joidenkin laajennusten kanssa, kuten Adblock, pitääksesi roskat poissa koneeltasi.
lahjalista toivelista wishsimply muita hyviä palveluita Opera

DuckDuckGo

Duckduckgo hakukone on ollut olemassa jo vuosia ja se on kasvanut joka vuosi. Se käyttää pääasiassa taustalla Microsoftin Bing hakukonetta, mutta se peittää siltä sinun käyttösi, ja DuckDuckGo ei myöskään itse jäljitä sinua. He tekevät myös hienoa työtä lahjittamalla joka vuosi pienen osuuden firman tuloista erilaisille avoimen lähdekoodin projekteille jotka edistävät yksityisyyttä ja/tai turvallisuutta.
lahjalista toivelista wishsimply muita hyviä palveluita DuckDuckGo

StartPage

StartPage saattaa olla vähän outo nimi hakukoneelle, mutta se on erinomainen palvelu. Käytännössä se antaa sinun käyttää Googlen hakukonetta, mutta ei kerro Googlelle, että sinä käytit sitä. Yritys tämän palvelun takana on Hollannista ja se on saannut Euroopan yksityisyys palkinnon (European Privacy Seal) sisarpalvelustaan ixquick (, joka on samantapainen kuin DuckDuckGo). Palveluiden käyttö on kasvanut vuosia tasaisesti.
lahjalista toivelista wishsimply muita hyviä palveluita StartPage

Qwant

Qwant on toinen hakukone (täysin uusi ja Eurooppalainen/Ranskalainen), joka ei myöskään jäljitä sinun hakujasi. Sen hakutietokanta ei ole vielä yhtä laaja, kuin Googlen, mutta peruskäytössä se on ihan hyvä. Käypä vilkasemassa sitä.
lahjalista toivelista wishsimply muita hyviä palveluita Qwant

Privacy Badger

Privacy Badger on selain laajennus (browser plugin) EFFiltä, joka yrittää estää automaattisesti (ei tarvitse mitään asetuksia) erilaisten kolmansien osapuolien jäljityksen ja profiloinnin web selailussasi. Kolmansien osapuolien jäljityksen estäminen tarkoittaa siis, että sivustot, joilla et vieraile eivät saa tietoon, että missä olet käynnyt.
lahjalista toivelista wishsimply muita hyviä palveluita Privacy Badger

Adblock Plus

Adblock Plus on selain laajennus (browser plugin) estämään mainoksia (Bannereita, Video mainoksia, ja ponnahdusikkunoita) webbi sivuilla, ja myös mahdollisti haittaohjelmia. Adblock Plus on maailman eniten ladattu selainlaajennus. Se on myös avointa lähdekoodia.
lahjalista toivelista wishsimply muita hyviä palveluita Adblock Plus

Telegram

Telegram on turvallinen ja suosittu pikaviestin. Kuten WhatsApp, mutta sinun yhteystietojasi tai viestejäsi ei käytetä edistämään yhden tahon kaupallista toimintaan, tai yhdysvaltojen hallituksen tiedonkeruuta. Se on myös ilmainen (ja puolittain avointa lähdekoodia), joten vaihdappa siihen! :)
lahjalista toivelista wishsimply muita hyviä palveluita Telegram

OpenStreetMap

Open Street map on mahtava vaihtoento Googlen kartoille, jos haluat löytää paikkoja tai kulkureittejä. Pääkaupunkiseudun reittiopas käyttää muunmuassa sitä karttaa. Siellä ei ole satelliitikuvia tai kaikkia muita juttuja, mitä Googlen kartoissa on, mutta joissakin paikoissa se on jopa tarkempi. Se ei myöskään jäljitä sinua. OpenStreetMapin takana on Iso-Britannissa toimiva voittoatavoittelematon yhdistys. Kokeile heidän karttapalvelua.
lahjalista toivelista wishsimply muita hyviä palveluita OpenStreetMap

Owncloud

Owncloud on sinun oma tietovarasto. Omista itse tietosi, ja jaa sitä kuten itse haluat. Kalenterit, yhteystiedot, kuvat, musiikkitiedostot, videot, jne. Pyöritä sitä itse, tai hanki se palveluna. Jotkin tarjoavat jopa pieniä paketteja ilmaiseksi kuten (like e.g. blaucloud ja OwnDrive) ja monet muut tarjoavat hyviä paketteja alhaiseen hintaan.
lahjalista toivelista wishsimply muita hyviä palveluita Owncloud
Käyttämällä tätä palvelua hyväksyt sen käyttö- ja yksityisyydensuojaehdot. © 2013-2019. Iteco Oy. Kaikki oikeudet varataan.