EGYÉB KIVÁLÓ SZOLGÁLTATÁSOK


Itt felsoroltunk még néhány hasznos terméket/szolgáltatást, melyek szintén segíthetik a biztonságos és privát böngészésedet. Mi nem állunk velük semmilyen kapcsolatban (vagy másokkal), egyszerűen csak annyira szeretjük őket, hogy fel kell tüntetnünk őket az oldalon.

Opera

Az Opera böngésző ugyanarra a böngészőmotorra alapszik amire a Google saját böngészője is. Rendkívül gyors, a GUI pedig nagyon látványos. Nem továbbít semmit a Google felé, beépített hirdetésblokkolóval rendelkezik, továbbá egy szintén már beépített proxy szerverrel is a hatékonyabb védelem érdekében. Szóval, ha nem akarod elárasztani magad mindennel, akkor használj Operát, de megfelelő még ehhez a jó öreg Firefox, néhány bővítménnyel, mint például az Adblock.
kívánságlista wishsimply egyéb remek szolgáltatások osmf opera

Brave

Brave is a web browser that is build on top of google's browser engine, but which doesn't send information to Google. Brave is founded by the former CEO of Mozilla. Brave has implemented few novel features like un-tracking ads, tipping, Tor tab and IPFS connectivity. Code is also available from the git.
kívánságlista wishsimply egyéb remek szolgáltatások osmf brave browser

DuckDuckGo

A Duckduckgo internetes kereső már jó pár éve a színen van, és évről évre egyre többen használják. Főként a Microsoft saját Bing motorját használja a háttérben, de téged elrejt, és nem követi a kereséseidet sem. Nem mellesleg évente jótékonykodnak is, amit valami személyi adatvédelmi/biztonsági témájú nyílt forrású projektnek adományoznak.
kívánságlista wishsimply egyéb remek szolgáltatások osmf duckduckgo

StartPage

A StartPage ami lehet, hogy kissé furcsa név egy keresőmotornak, de ez egy kiváló szolgáltatás. Lényegében a Google keresőmotorját használod, csak azt nem adod a Google tudtára, hogy ki indította a keresést. A cég székhelye Európában, Hollandiában van és megkapta az Európai Adatvédelmi Bizalompecsétet testvérszolgáltatójától ixquick (, ez olyan mint a DuckDuckGo). Növekedésük évek óta folyamatos.
kívánságlista wishsimply egyéb remek szolgáltatások osmf startpage

Qwant

A Qwant egy másik olyan kereső (francia és teljesen új), ami szintén nem figyeli a kereséseidet. Abszolút új, még sehol nincs versenyben a Google-hoz képest, de az alap keresések tekintetében elég jó. Egy próbát megér.
kívánságlista wishsimply egyéb remek szolgáltatások osmf qwant

Jitsi

Jitsi is a free and open source video conference to replace Teams/Skype, Zoom and Google meet. No ads and great quality. End-to-end encryption. Screen sharing and chats. We have been using it already almost 10 years! Check it out.
kívánságlista wishsimply egyéb remek szolgáltatások osmf jitsi

uBlock Origin

uBlock Origin is a browser plugin that is available for several browsers. uBlock origin will block more harmful content than just ads and is thus better then below recommended ad-blocker. It is also fully open source and can be modified and customized as needed.
kívánságlista wishsimply egyéb remek szolgáltatások osmf ublock origin

Privacy Badger

Privacy Badger az EFF egyik kereső bővítménye, ami harmadik féltől származó különféle követő és elemző algoritmusokat akadályoz meg automatikusan (neked nem kell beállítanod semmit manuálisan). A harmadik féltől származó követések megakadályozása annyit tesz, hogy nem engedi az általad nem látogatott oldalaknak, hogy kövessenek téged más oldalakon.
kívánságlista wishsimply egyéb remek szolgáltatások osmf privacy badger

Adblock Plus

Adblock Plus egy böngésző bővítmény ami a weboldalakon lévő hirdetéseket blokkolja (hírmezők, videók, felugró ablakok), valamint olyan hirdetéseket, melyek valószínűsíthetően malware-t tartalmaznak. Az Adblock Plus a legnagyobb számban letöltött bővítmény. És emellett nyílt forráskódú projekt.
kívánságlista wishsimply egyéb remek szolgáltatások osmf adblock plus

Telegram

A Telegram egy biztonságos és igen népszerű üzenetküldő alkalmazás. Olyasmi mint a WhatsApp, a kivétel, hogy az üzeneteidet senki nem fogja reklámcélból felhasználni, és az amerikai kormányhoz sem jutnak el. Emellett ingyenes (félig nyílt forráskódú), szóval akár válthatsz is. A Telegram tulajdonosa egy németországi non-profit szervezet.
kívánságlista wishsimply egyéb remek szolgáltatások osmf signal

Signal

Signal is another instant message app. It has a strong encryption from end-to-end enabled by default and the people behind it seems to be steering it to right direction although they don't play so nicely with FOSS community at the moment. Currently Signal has less than on tenth of the user base compared to Telegram.
kívánságlista wishsimply egyéb remek szolgáltatások osmf signal

OpenStreetMap

Az Open Street map egy nagyszerű alternatívája a Google Térképnek, ha valami helyszínt keresel, vagy útvonalat tervezel. Nincs ugyan műholdkép, vagy egyéb csilivili funkció, de bizonyos esetekben sokkal pontosabb tud lenni. És nem követ. Egy brit non-profit szervezet, az OpenStreetMap Foundation áll mögötte. Próbáld ki!
kívánságlista wishsimply egyéb remek szolgáltatások osmf osmf

Bitwarden

Bitwarden is password management and storage application / service. It will crypt your keys already in your device (and not only in their service). It is also fully open source so you can run your own instance of it if you like. If you prefer not, then they offer limited service for free.
kívánságlista wishsimply egyéb remek szolgáltatások osmf bitwarden

NextCloud

Nextcloud is your own data storage. Own your data, and share it like you want. Calendars, contacts, galleries, music files, movies, etc. Host it for free by yourself, or get it as a service. Some providers offer small packages for free and bigger packages with low price (like e.g. theGood.cloud, OwnDrive, or hosting.de).
kívánságlista wishsimply egyéb remek szolgáltatások osmf nextCloud

Framasoft

Framasoft is a not-for-profit educational organization from France. They have ad free, registration free and privacy friendly copies from many popular smaller apps, like Framadate to replace popular Doodle for scheduling meeting times. Take a look to all of their apps.
kívánságlista wishsimply egyéb remek szolgáltatások osmf framasoft
Az oldal használatával Ön elfogadja felhasználási feltételeinket és adatvédelmi szabályzatunkat. 2013-2017. Iteco Oy. Minden jog fenntartva.