EGYÉB KIVÁLÓ SZOLGÁLTATÁSOK


Itt felsoroltunk még néhány hasznos terméket/szolgáltatást, melyek szintén segíthetik a biztonságos és privát böngészésedet. Mi nem állunk velük semmilyen kapcsolatban (vagy másokkal), egyszerűen csak annyira szeretjük őket, hogy fel kell tüntetnünk őket az oldalon.

Opera

Az Opera böngésző ugyanarra a böngészőmotorra alapszik amire a Google saját böngészője is. Rendkívül gyors, a GUI pedig nagyon látványos. Nem továbbít semmit a Google felé, beépített hirdetésblokkolóval rendelkezik, továbbá egy szintén már beépített proxy szerverrel is a hatékonyabb védelem érdekében. Szóval, ha nem akarod elárasztani magad mindennel, akkor használj Operát, de megfelelő még ehhez a jó öreg Firefox, néhány bővítménnyel, mint például az Adblock.
kívánságlista wishsimply egyéb remek szolgáltatások opera

DuckDuckGo

A Duckduckgo internetes kereső már jó pár éve a színen van, és évről évre egyre többen használják. Főként a Microsoft saját Bing motorját használja a háttérben, de téged elrejt, és nem követi a kereséseidet sem. Nem mellesleg évente jótékonykodnak is, amit valami személyi adatvédelmi/biztonsági témájú nyílt forrású projektnek adományoznak.
kívánságlista wishsimply egyéb remek szolgáltatások duckduckgo

StartPage

A StartPage ami lehet, hogy kissé furcsa név egy keresőmotornak, de ez egy kiváló szolgáltatás. Lényegében a Google keresőmotorját használod, csak azt nem adod a Google tudtára, hogy ki indította a keresést. A cég székhelye Európában, Hollandiában van és megkapta az Európai Adatvédelmi Bizalompecsétet testvérszolgáltatójától ixquick (, ez olyan mint a DuckDuckGo). Növekedésük évek óta folyamatos.
kívánságlista wishsimply egyéb remek szolgáltatások startpage

Qwant

A Qwant egy másik olyan kereső (francia és teljesen új), ami szintén nem figyeli a kereséseidet. Abszolút új, még sehol nincs versenyben a Google-hoz képest, de az alap keresések tekintetében elég jó. Egy próbát megér.
kívánságlista wishsimply egyéb remek szolgáltatások qwant

Privacy Badger

Privacy Badger az EFF egyik kereső bővítménye, ami harmadik féltől származó különféle követő és elemző algoritmusokat akadályoz meg automatikusan (neked nem kell beállítanod semmit manuálisan). A harmadik féltől származó követések megakadályozása annyit tesz, hogy nem engedi az általad nem látogatott oldalaknak, hogy kövessenek téged más oldalakon.
kívánságlista wishsimply egyéb remek szolgáltatások privacy badger

Adblock Plus

Adblock Plus egy böngésző bővítmény ami a weboldalakon lévő hirdetéseket blokkolja (hírmezők, videók, felugró ablakok), valamint olyan hirdetéseket, melyek valószínűsíthetően malware-t tartalmaznak. Az Adblock Plus a legnagyobb számban letöltött bővítmény. És emellett nyílt forráskódú projekt.
kívánságlista wishsimply egyéb remek szolgáltatások adblock plus

Telegram

A Telegram egy biztonságos és igen népszerű üzenetküldő alkalmazás. Olyasmi mint a WhatsApp, a kivétel, hogy az üzeneteidet senki nem fogja reklámcélból felhasználni, és az amerikai kormányhoz sem jutnak el. Emellett ingyenes (félig nyílt forráskódú), szóval akár válthatsz is. A Telegram tulajdonosa egy németországi non-profit szervezet.
kívánságlista wishsimply egyéb remek szolgáltatások telegram

OpenStreetMap

Az Open Street map egy nagyszerű alternatívája a Google Térképnek, ha valami helyszínt keresel, vagy útvonalat tervezel. Nincs ugyan műholdkép, vagy egyéb csilivili funkció, de bizonyos esetekben sokkal pontosabb tud lenni. És nem követ. Egy brit non-profit szervezet, az OpenStreetMap Foundation áll mögötte. Próbáld ki!
kívánságlista wishsimply egyéb remek szolgáltatások osmf

Owncloud

Az Owncloud a te saját adattárad. A te saját adatod csakis a tiéd, és csak akkor oszd meg, amikor azt te magad akarod. Naptár, kapcsolatok-elérhetőségek, albumok, zenefájlok, filmek stb. Személyes használatra ingyenes, de használhatod szolgáltatásként is. Egyes szolgáltatók kisebb csomagjai ingyenesen hozzáférhetőek, mint pl. a blaucloud és az OwnDrive) de kedvező árakon találhatóak más egyéb nagyon jó csomagok is.
kívánságlista wishsimply egyéb remek szolgáltatások owncloud
Az oldal használatával Ön elfogadja felhasználási feltételeinket és adatvédelmi szabályzatunkat. 2013-2017. Iteco Oy. Minden jog fenntartva.